Sotilaskodissa tapahtuu

Jokainen yhdistyksemme jäsen tekee harrastuksestaan oman näköisensä. Toisille sopii työvuoro kerran kuukaudessa, toiset haluavat enemmän. Haluamme näillä tarinoilla kertoa, kuinka monipuolista sotilaskotitoiminta on ja kuinka joustavasti se mukautuu erilaisiin tilanteisiin. Tervetuloa viihtymään!

28.6.2018 | Puheenjohtajuus

Sisariamme oli Lahden sotilaskotiyhdistyksen talkooapuna Jukolan viestissä 16.-17.6. Neljä innokasta naista valmiina toimimaan, missä tehtävässä naapuriyhdistys tarvitsikaan: kenttäleipomo, kahvinkeitto, myyntipiste jne. Tiesin heidän pärjäävän, silti oli mieltä sykähdyttää saada Lahdesta viesti "Kyllä teillä on ihania sisaria! He ovat niin ahkeria ja osaavia".

Puheenjohtajuus tarjoaa monenlaisia hetkiä ja tunteita. Se on vastuullinen ja antoisa tehtävä, se on myös vaikuttamisen paikka. Joskus kuulin viisauden "kiitos on aina jaettava, moitteet kantaa johtaja". Tosin ehkä tuohonkin on joku välialue. Tuntui kuitenkin todella ihanalta jakaa Lahden lähettämä kiitos tapahtumaan osallistuneille sisarille. Samalla tuntui kuin olisin itsekin saanut kiitokset.

Sotilaskotitoiminta tarjoaa monenlaisia tehtäviä. Rivisisaresta puheenjohtajaan, sotilaskodin päivystysvuoroista hallitukseen. Jäsenen on mahdollista kehittää omaa osaamistaan oman kiinnotuksensa mukaan ja myös tarjota yhdistykselle lisäarvoa oman "siviiliosaamisensa" myötä.

Puheenjohtajana saan olla yhdistämässä mielenkiintoista palapeliä, joka koostuu 130 erilaisesta jäsenestä ja 2 ihanasta työntekijästä sekä haasteellisesta, alati vaihtuvasta toimintaympäristöstä - ja josta muodostuu Tampereen Seudun Sotilaskotiyhdistys.

23.4.2018 | Työvuorolla sotilaskodissa

Meitä on aina kaksi työvuorolla. Tosin viime maanantaina saimme lisävahvituksia. Kotisivujemme kautta olimme saaneet viestin toiminnastamme kiinnostuneelta: voinko tulla tutustumaan, haluaisin liittyä yhdistykseenne? Tämähän sopi vallan mainiosti.

Yhdistyksemme käytäntöihin kuuluu kutsua toiminnasta kiinnostunut ensin tutustumaan harrastukseemme muutaman kerran, jotta hän tietää, mihin on sitoutumassa ja vastaako todellisuus mielikuvaa. Vaikka olemme vapaaehtoisia, tulee meidän kuitenkin sitoutua siihen, mikä olemme luvanneet tehdä.

Olimme sopineet Valpurin kanssa tapaamisen lennoston portille. Siitä sitten yhdessä kävelimme sotilaskodille. Aloitimme tutustumalla tiloihimme: keittiö, sali, kirjasto, hiljainen huone, leipomo jne.

Ilta oli rauhallinen, joten meillä oli hyvin aikaa keskustella syvällisemminkin sotilaskotitoiminnasta: miksi sotilaskoteja tarvitaan, mitä sotilaskotipalveluilla tarkoitetaan ja miksi vapaaehtoisten sisarten panos on niin tärkeä.

Omat varusmiehemme olivat leirillä, mutta onneksi saimme vieraita toisesta varuskunnasta. Siinä kevyellä jutustelulla ja kuulumisten vaihdolla aika kului kuin siivillä ja tuli aika sulkea ovet, siivota sotilaskoti ja lähteä odottamaan seuraavaa työvuoroa.